tidsresan.blogg.se

Matchningar

Publicerad 2014-01-18 07:25:51 i Allmänt,

Släktforskandet fortsätter och det blir lite blandad kompott just nu. En del av tiden går åt till att skapa nya tavlor med släktträd. I övrigt lägger jag tiden på att söka och föra in nya uppgifter i mina träd på My Heritage. Dagligen får jag mail om nya matchningar i mitt träd men har oftast bara snabbtittat på dessa. Upptäckte nu till min fasa att det blivit ganska många matchningar, alldeles för många faktiskt. Ska ta mig i kragen och beta av en del av dem under  helgen.
 
 

Släkttavla

Publicerad 2014-01-10 20:13:43 i Allmänt,

Tidigt i höst hade jag bestämt mig för att överraska min man. När han tog sina sovmorgnar på helgerna jobbade jag med att skapa hans släktträd, ett träd som visade sig gå tillbaka till Gustav Vasa på hans pappas sida. Det blev många timmar vid datorn när alla uppgifter fördes över till det översiktliga träd jag ville skapa. När allt var klart placerades trädet i en vacker ram och slogs in. Jag kände mig nöjd med vad jag skapat. Släktträdet skulle verkligen pryda sin plats bredvid mitt eget träd.
 
 

Sökningar

Publicerad 2014-01-02 14:02:57 i Allmänt,

Under juldagarna gav Ancestry mig och andra möjligheten att söka gratis och sånt måste man nyttja så klart. Jag tog chansen att bläddra i kyrkoböckerna för att finna anfäder och jämföra de uppgifter jag hade. Tänk att man kan sitta hemma och "bläddra" i kyrkoböckerna som prästen en gång skrev i. Att se dessa gamla handstilar där man noterat födda, döda och vigslar. Ibland är handstilarna svårtlästa men med lite övning lär man sig en del knep och kan då lättare gå vidare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela